Showcase Douchestoel

Een vernieuwend concept

Eco-Systems heeft jarenlang gewerkt aan de ontwikkeling van een nieuw type douchestoel en wij presenteren deze dan ook met trots aan u.
Wij zijn tot deze ontwikkeling gekomen, omdat wij vonden dat de markt voor douchestoelen zich al geruime tijd onbewogen liet zonder nieuwe innovaties. Hierop besloten wij om met een team engineers en designers rond de tafel te gaan zitten om te kijken hoe we dit konden doorbreken.

Het resultaat? Een fonkelnieuwe douchestoel met innovatie en een slank design.

rendering Douchestoel

rendering Douchestoel

Kernwaarden

100%
Elektrisch
85%
Design
95%
Wendbaarheid
100%
Passie
LiPo
De HDS is voorzien van lithium polymeer accu’s. Hierdoor wordt extra duurzaamheid gecreëerd en is de term “less is more” van toepassing dankzij een hogere capaciteit bij minder volume.
Synchroon
Dankzij onze zelfontwikkelde technologie lopen de motoren in de HDS perfect synchroon en hoeft wederom het slanke design niet gecomprimeerd te worden.
Bediengemak
Dankzij de elektrische verstelopties en wielen met een lage rolweerstand onder belasting, is het voor zorgpersoneel een moeiteloze klus om de patiënt in de gewenste positie te brengen.

Elektrisch

Voor de  Hoog/Laag Douchestoel (HDS) hebben wij gekozen voor state of the art lithium polymeer technologie. Hierover hebt u misschien al meer gelezen in onze accupacks sectie, maar dit omvat de nieuwste technologie op het gebied van accu’s welke beschikbaar zijn voor productie. LiPo technologie stelt ons in staat om een grote capaciteit in een kleine accupack te persen, waardoor het design niet hoeft te wijken voor een grote logge accu. Daarnaast is lithium polymeer veel duurzamer dan conventionele loodaccu’s en laad het sneller op.

De HDS is elektrisch in hoogte verstelbaar dankzij twee elektromotoren in beide poten. Dankzij onze zelfontworpen elektronica wordt constant de positie van elke motor gemeten en gezorgd dat deze perfect synchroon lopen en de stoel niet scheef trekt.
Daarnaast is de HDS ook elektrisch kantelbaar, eveneens dankzij twee elektromotoren onder het zitvlak. Hierdoor kost het nauwelijks energie voor het verzorgend personeel om de patiënt in de juiste positie te brengen om deze te verzorgen.

Design

Bij de ontwikkeling van de nieuwe HDS stond design ook hoog in het vaandel. Huidige douchestoelen van de concurrenten waren voornamelijk hoekig en log vormgegeven en ging functie boven design. Eco-Systems heeft geprobeerd dit patroon te doorbreken door veel gebruik te maken van gebogen lijnen en een gebogen onderstel. Ook zijn de hoog/laag motoren weggewerkt in het frame en zodoende uit het zicht onttrokken voor een slank aanzicht.

Voor de kleurstelling zijn zachte kleuren gebruikt, zodat de douchestoel geen schreeuwerige uitstraling kreeg maar juist een erg neutrale.

Eco-Systems DouchestoelEco-Systems Douchestoel rendering5Eco-Systems Douchestoel rendering4Eco-Systems Douchestoel rendering3Eco-Systems Douchestoel rendering2Eco-Systems Douchestoel rendering1

Offerte & Informatie

Heeft u naar aanleiding van bovenstaande informatie nog vragen of wenst u een offerte en aanvullende informatie te ontvangen over onze douchestoel? Vult u dan onderstand formulier in of laat uw telefoonnummer achter en wij nemen spoedig contact op.

Contactformulier
[contact-form to=’mike@eco-systems.nl’ subject=’Offerte/informatieaavraag Douchestoel’][contact-field label=’Naam’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-mail’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Website’ type=’url’/][contact-field label=’Vraag’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]
Bel me terug
[callme to=”mike@eco-systems.nl”][/callme]